top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

КАК ВЛИЯЕ МУЗИКАТА ВИ НА ВАШИТЕ СЛУШАТЕЛИ?

Актуализирано: 18.01.2021 г.

За да създадете следващия световен хит не е достатъчно само да имате талант и умения в продукцията. За постигането на тази цел ще трябва да помислите дълбоко и за това какво искате Вашите слушатели да чувстват, докато я слушат.


Като пример за това можем да Ви дадем една от новите песни на Justin Bieber - "Lonely"

Стана ли Ви тъжно? Но не просто тъжно, а така сякаш сте самотни? Точно така, ако посланието е добре обмислено, музиката има силата да Ви накара да чувствате неща, които дори не осъзнавате, че чувствате.


В песента си Justin Bieber пее за начина, по който се е чувствал, докато е израствал в музикалната индустрия, но това не е начина, по който Вие сте го усетили. Вас Ви е накарало да мислите за това колко Ви липсва да имате някого до себе си - роднина, приятел, половинка и т.н. Чувството да имате стойностна личност в живота си.


Накратко казано - Предайте чувството, то е универсално, текста като смисъл може да бъде само за Вас.


КАК РАБОТИ МОЗЪКЪТ, КОГАТО ВЪЗПРИЕМА МУЗИКАТА?

Първото нещо, което се случва, когато чуем някоя песен е задействането на центровете за удоволствие в мозъка, където се отделя допамин - невротрансмитер, който ни кара да се чувстваме щастливи.УСПЕШНИЯТ АРТИСТ ЩЕ ВЛОЖИ ЕНЕРГИЯТА СИ В ЧУВСТВОТО, КОЕТО ИСКА ДА ПРЕДАДЕ


Ако създавате бърза и весела песен, то определено се борите Вашите слушщатели да изпитват позитивни емоции - щастие вдъхновение и т.н. Като пример ще дадем една хитова песен от преди години на Pharrell Williams - "Happy"

Със сигурност настроението, което Ви предадохме с "Lonely" се смени внезапоно с това от песента на Pharrel Williams - това се случва, защото на ниво продукция всичко е било дълбоко и конкретно обмислено.


Давайки подобна стойност на своите слушатели, Вие:

- Ще намалите техните нива на стреса;

- Ще подсилите цялостното им усещане за увереност в личен и професионален план;

- Ще намалите физическото усещане за болка;

- Ще подобрите паметта им;

- Ще намалите риска от сърдечно-съдови заболявания;


Важно е да вложите целевото чувство в избора на всеки един инструмент, във всяка думичка от текста, във всеки запис на вокалите, защото те ще оформят крайният резултат, към който се стремите.


РАЗЛИЧНИТЕ ЖАНРОВЕ НЕ СА ПРЕЧКА

Музикалните жанрове са много и не пречат на това да предадете дадено усещане - Можете да накарате някого да се чувства щастлив, създавайки R&B или Попфолк музика.


Можете да предадете дълбоко, тъжно послание у слушателя както с Rock, така и с POP музика - всичко зависи от това каква енергия сте вложили.


МУЗИКАТА Е ОТГОВОРНОСТ

важно е да сте наясно, че музиката освен сила е и отговорност. Отговорност, която оформя съдбите на много хора, помага им или им вреди. Множество артисти са създавали песни, които вредят на техните слушатели, вместо да им помагат, такива песни, които са довели до лоши последствия за тяхната личност.


Музиката, която промотира вътрешния свят и неговите трудности, трявба да бъде внимателно обмислена и конкретизирана. Определно не е добра идея да пускате песни, които карат хората да стигат до крайности или да подсилвате техните деструктивни вътрешни усещания.


Важно е в чувството за тежестта на вътрешните дерзания да присъства в смисъла на песента, но то трябва да бъде подкрепено с вътрешното израстване и фактът, че всичко ще бъде наред, че слушателят е силна личност и ще се справи със своите демони.


Като пример за това ще Ви дадем една прекрасна песен от Pink - "Perfect"

Тежната музика трябва да ни помага да се справим с проблемите си, а не да се задълбаваме в тях.


Не е ли безценно колко много можете да въздействате на хората с музиката, която създавате?


Освен дарба, това е и отговорност, затова обмисляйте внимателно какво послание и усещане искате да предадете във вселената, преди да започнете да творите.


57 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page