top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

КАК ДА РАЗВИЕМ ГЛАСА СИ ЛЕСНО САМИ - ДИРЕКТНИ НАСОКИ ОТ КИРИЛ ДИМИТРОВ


Кирил Димитров е на 24 години и е 1/2 от основателите на Differentt Media. Днес той ще разкаже на всички артисти, които се нуждаят, как да запазят и развият гласа си в трудните му периоди.

Здравейте, аз съм Кирил Димитров, съосновател на Differentt Media и днес имам честта да Ви разкажа за своя опит в това как изградих и съхраних. Никога не губете вярва в себе си и възможностите си, защото не сте дарени с подаръка, наречен "талант" случайно - Вие можете!


От момента, в който човек осъзнае, че има дарбата да пее, той започва да развива способностите на гласа си несъзнателно всеки ден. Ние знаем колко трудно може да бъде това, затова ще Ви дам няколко идеи от моя опит как да го правите лесно съвсем сами.


1. ПРИЕМАНЕ НА ГЛАСА 🎤

Нещо много важно още в началото е да приемете гласа си с неговите качества и недостатъци. Водете си аудиодневник - изберете си една песен, любима част от нея и записвайте тази част всеки ден. Така ще можете да следите развитието на гласа си напред във времето. Гласът звучи по един начин за нас и по друг за останалите хора. Записвайки и слушайки гласа си всеки ден, ще можете да подобрявате и да възприемате всяка негова черта.


2. ЛЮБИМА ПЕСЕН 🎶

Това, което помогна много на мен, когато имах проблеми с пеенето, беше да си избера някоя любима песен и да я пея непрекъснато. В далечната 2009г. Justin Bieber беше новоизгряваща звезда и бях изключително впечатлен от неговите Riffs & Runs. Слушах песни като "One Time" и "One Less Lonely Girl" и ги пеех непрекъснато. Анализирах какво и как е изпял, колко е високо и т.н. В един момент след много повторения всичко стана по-лесно, бях осъзнал, че гласът ми се е развил.


3. ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙТЕ 🗣

Важно е да сте наясно на какво е способен гласът Ви към настоящия момент и да знаете какво може да подобрите. Пробвайте и вижте колко високо можете да стигате, след това се пробвайте да пречупвате тоновете (Riffs & Runs), можете дори да се опитате да направите Whistle Note - всичко зависи от това, което искате да постигнете.


4. ВКАРАЙТЕ ЕМОЦИЯ 🥰

Пеенето е много емоционална дейност. Всъщност тя е в основата му и ако не чувствате докато пеете, едва ли ще се получи нещо. Кагато вкарате чувство, не е необходимо да мислите толкова как излиза всичко от устата Ви и всъщност пеете дори по-добре. Как пеете е до голяма степен тежест на мисълта и защото искаме да се предпазим от провал, мислим непрекъснато, а всъщност ако се отпуснем, всичко ще се получи.


Това са няколко насоки от моя опит. Съвсем сам успях да спася и развия гласа си, започвайки на 12-годишна възраст. Вярвайте в себе си и възможностите си, защото аз вярвам във Вас!


И за да подкрепя тоерията си, че няма невъзможни неща, Ви споделям последната ни песен с Ангел Проданов, който е мой дуетен партньор и другият съосновател на Differentt Media ❤️
92 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page