top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

НАЙ-ДОБРИТЕ МИКРОФОНИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЖИВО

Въпреки че се намираме в световна пандемия, не трябва да забравяме, че сме артисти и да се изявяваме пред хора е нашата сила. Независимо че залите са затворени, а концертите отменени, фокусът на всички събития се премества в онлайн пространството. Това е една изключително голяма възможност, за която всеки артист трябва да помисли, за да поддържа изкуството си живо. Точно поради тази причина сме Ви подготвили няколко микрофона, които можете да изберете за следващото си участие.


Чувството, което получаваш на сцената, докато се свързваш с публиката е неописуемо и дали то ще бъде такова зависи от множество фактори, един от които е именно микрофонът.


Всяка марка и модел има различни характеристики и е изключително важно да изберете този, който ще усещате като част от гласа си. За всеки човек те работят различно и често се случва артистите да не се чуват добре, сякаш собственият им глас не им принадлежи.


Поради тази причина е важно да отркиете точния за Вас микрофон!


ЕТО НАЙ-ДОБРИТЕ ВАРИАНТИ СПОРЕД НАС:


1. SHURE SM58

Shure е златен стандарт в музикалната индустрия и този микрофон не прави изключение. Той гарантира високо качество и издръжлив дизайн, съставен от добре подбрани материали. Микрофонът съдържа в себе си сферичен филтър, който елеминира до минумум"пукането" (Pop noise) при пеене, както и нежелания звук, причинен от дишането. SM58 е световен стандарт за изпълнение на живо и ние със сигурност го препоръчваме.


2. SHURE BETA 58A

SM58 определено е по-популярният от двата микрофона, но от компанията смятат, че все още има място за подобрение. 58A изглежда точно като предшественика си, но идва с няколко нови, по-добри характеристики. Една от тях е суперкардиоиден полярен модел, който отблъсква повече звуци, идващи от ляво и дясно, както и тези пред Вас, давайки Ви много по-добро качество и по-добра възможност да се чувате при изпълнение. Както всички останали модели на Shure и този не се лишава от легендарната издръжливост на материалите, от които е направен.


3. Sennheiser e835

Този микрофон можем да сметнем за директна конкуренция на номер едно от нашата класация - те са два различни модела, от две различни компании, които се борят за първото място. Предимствата, които този микрофон държи пред SM58 не са значителни, но все пак могат да бъдат полезни на различните артисти. e835 разполага с бууст на високите честоти, които ще изкарат наяве определени типове гласове по-натурално. Също така той разполага и с шокситема, вградена в тялото на микрофона, която изолира звуците, които се появяват от движението в ръката - подходящ е за хора, които предпочитат да държат микрофона в ръце, докато пеят.


4. Audix OM-3

И последното ни предложение, но не на последно място е OM-3. Предимството на този Audix микрофон пред всички останали в класацията е неговия хиперкардиоиден полярен модел, който филтрира дори повече звуци, идващи от ляво, дясно или пред Вас. Това му предимство го превръща в любим избор за вокалистите, които държат да се чуват точно и ясно, когато пеят. Много микрофони звучат не много чисто в долните честоти, което може да е проблем, ако искате да пеете с бенд. OM-3 решава и този проблем, като е оптимизиран да се справя с тях директно на момента.


Като заключение ще кажем, че всички четири предложения са перфектен вариант и няма да сбъркате при избора си между тях. Изберете най-доброто за Вас и бъдете артиста, който винаги сте искали да бъдете.


Разгряването на гласа преди излизане на сцена е също много важно. Вижте как да се разпявате преди всяко участие.

66 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page