top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

ПЪРВИТЕ ЗАПИСИ В СТУДИО - 5 НЕЩА, КОИТО ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ

Предстоят ли Ви записи на песен в студио? Сигурно се вълнувате! Няма нищо, което да се сравни със силата на тръпката по време на записи. Върховно е! И въпреки това, вълнението не е всичко. Има неща, за които да помислите преди да застанете пред микрофона, затова днес ще Ви дадем 5 съвета за това как да се подготвите за първите си записи по най-добрия възможен начин.


Подготовката за звукозаписната сесия е едно от най-важните неща, които трябва да направите преди да влезете в кабината. Много артисти я пренебрегват, а тя всъщност е изключително важна и ще помогне не само на Вас, а и на крания резултат, който ще постигнете.


Трябва да насочите потока на мислите си в това, че песента, която предстои да създадете може да стане вечна и това е достатъчно да Ви мотивира и да разберете, че всяка секунда подготовка е критично важна.


Ето какво да направите преди да влезете да записвате:


1. НАУЧЕТЕ ПЕСЕНТА ДОБРЕ

Слушайте песента много пъти всеки ден. Погрижете се да знаете текста отлично, да запомните и доразвиете музиката и да установите какво е чувстовото, което целите да заложите в готовия продукт. Необходимо е да обмислите всичко в дълбочина. Репетирайте всеки ден и ще успеете да си изясните какво целите да вложите в песента.


2. ВСИЧКО ТРЯБВА ДА РАБОТИ

Ако имате включени записи на инструменти в плана на песента, е добре оборудването, което ще носите със себе си да работи. Често се случва артисти да си носят инструменти, които не са в най-добрата кондиция. Ако свирите на китара - сменете струните й предварително. Определено не желаете посредата на запис да излизате и да търсите нови. Още повече, че поддържаните инструменти изкарват по-качествен звук, което подпомага записа да бъде на високо ниво.


3. ТОВА Е ВАШЕТО ВРЕМЕ

Най-вероятно се притеснявате да пеете пред други хора и ние го разбираме, нормално е. Влизате в голямо звукозаписно студио, което е пълно с продуценти и инженери, работили с едни от най-големите артисти и Ваши идоли. Може би се чувствате така сякаш всички Ви гледат и съдят, но не е така.


Трябва да зпомните, че всеки един човек, който е там и работи, го прави за Вас. Тяхната работа е да Ви предразположат и да се погрижат крайната песен да излезе по най-професионалния начин, според критериите на индустрията и според Вашите очаквания.


Ако нещо не е както трябва - кажете им го. Никой няма да Ви се сърди или ядосва. Ако Ви е по-спокойно, обърнете се с гръб и записвайте по този начин. Ако Ви е трудно да чувате гласа си, кажете им го. Те ще се погрижат за всичко и най-вече за Вас.


4. БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ

Познавайте добре процеса, преди да влезете в студиото. Дребни елементи, като това да отидете навреме, да сте подготвили песента предварително, да знаете къде точно се намира студиото, да знаете с кого ще работите - всичко това ще помогне на процеса да върви напред. Накрая, когато песента е готова и осъзнаете, че сте създали нещо вечно, ще си благодарите.


5. ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ!

И накрая, но не последно по важност - наслаждавайте се на цялостния процес. Успокойте се и дишайте. Записите в студиото са като всяко друго нещо, което правите. С времето ставате все по-добри, а самият процес става все по-натурален.


Ако разполагате с оборудване у дома, което може да Ви помогне да репетирате, започнете още сега. Тренирайте тайминга си, тренирайте вокалната част, учете и ставайте все по-добри. Така ще усетите топлото чувство на успеха.


Това са нашите кратки, но важни съвети от нас. Ние знаем колко стресиращо може да бъде всичко, затова ще продължаваме да споделяме с Вас нашия опит. А сега отивайте да репетирате. Вие сте звезди, не го забравяйте!
11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page