top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

ПЪРВОТО УЧАСТИЕ НА ЖИВО

Въпреки че през 2020г. е абсолютно табу излизането на сцена, изявите на живо не спират. В 21 век имаме удобството, което интернет ни дава и това е една прекрасна възможнмост да се свързвате с почитателите си и да ги радвате със своята музика и изпълнения онлайн.

Днес сме Ви подготвили няколко съвета, с които да се опитаме да Ви помогнем за първата ви изява пред публика.


ИЗГРАДЕТЕ СИ АРТИСТИЧНА ПЕРСОНА

Преди да започнете да излизате на сцена или да се изявявате онлайн пред хиляди хора е необходимо да помислите сериозно за Вашата Артист-персона. Всекидневното Ви "Аз" не е точно това, което трябва да показвате под светлините на прожекторите, затова помислете какво Ви прави уникален като Артист. Трябва да успеете да впечатлите публиката си с това, което имате вътре в себе си.


БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ

Изключително важно е всеки път преди участие да сте подготвени - научете песните, които ще изпълянвате добре. Ако имате голямо огледало у дома, ще Ви бъде полезно да застанете пред него и да репетирате, така ще можете да наблюдавате цялостното си поведение и тендециите на лицевите Ви експресии, докато пеете - Важно е да бъдете цялостно натурални и да имате контрол над себе си.


ДВИЖЕНИЯ

Движенията, които правите при пеене са важни също! Танцувайте, не е нужно да бъдете професионален танцор, за да го правите - докато се забавлявате, няма нищо грешно. Можете да научите няколко движения, които Ви харесват и да ги интегрирате в изпълненията си. Статичното присъствие определено няма да развълнува никого в публиката.


УВЕРЕНОСТ И СТРАХОВЕ

Да бъдете уверени е ключът. Ако не вярвате в уменията си или се колебаете за поставените цели, определено рискът да не се справите се повишава. Необходимо е наистина да обърнете внимание на тези моменти и да поработите над увереността си. Другата страна е страхът да изпълняваш пред хора, въпреки че си уверен в себе си - в повечето случаи страховете не са реални. Победете ги, като се изправяте срещу тях един по един.


ХОРАТА СА РАЧЛИЧНИ

Важно е да се знае, че публиката е съставена от множество различни характери. Има хора, които много ще харесат това, което правите, други - не. Това не трябва да Ви спира да изпълните репертоара си според Вашите стандарти и очаквания. Ако забележите в средата на изпълнението си, че някой не е особено възхитен от Вас, просто не обръщайте внимание и се концентрирайте на всички други хора, които се наслаждават на това, което показвате.


ПРИСЪСТВИЕ

Присъствието е от основно значение. Превърнете сцената във Вашата площадка, където ще виреете. Публиката е там, където е, защото иска да се зарежда от нея и в случая Вие сте отговорни за това. Отпуснете се и правете това, което усещате. Всяко действие, което смятате за правилно, най-вероятно ще накара хората да се изправят на крака и да се забавляват.


Това са нашите няколко съвета за първото Ви излизане на сцена или онлайн концерт. Бъдете себе си и се забавлявайте на първо място. Ако нямате все още микрофон, можете да прочетете тук и статията ни за най-добрите такива за живо пеене, които да изберете за първото си участие.

27 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page