top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

6 СЪВЕТА ЗА ПРОМОТИРАНЕ НА НОВА МУЗИКА

Предстои Ви издаване на нова песен, вълнувате се, представяте си колко светло може да бъде бъдещето, след като тя вече е онлайн, но Ви застига и бързо реалността, когато осъзнаете, че нямате никаква идея как да я промотирате. Е, днес сме тук, за да Ви помогнем с няколко съвета, които могат да обърнат играта за Вас.


1. ОБЯВЕТЕ

Във официалната си страница във Facebook и другите Ви социални мрежи обявете идването на новата си песен. Поне 5 дни преди това винаги дава добри резултати. Напомняйте на аудиторията си, като качвате сторита, в които говорите за това. Направете Teaser и го споделете. Обявяването и напомнянето за идващото събитие са важни.

gif

2. ПОДГОТВЕТЕ СЕ

Вече Ви е ясно, че просто да качите песента с обложката й, не работи. Подгответе музикално видео, помислете какво искате да покажете в него, до каква степен се свързва и резонира с песента. Изгответе Landing страница за целите на пускането. Всичко трябва да бъде представено ангажиращо във визуалния аспект.

gif

3. МУЗИКАЛНИ ПЛАТФОРМИ

Пуснете песента в музикалните платформи, като Apple Music, Spotify, Deezer и т.н. Ако искате да достигнете до максимално много хора, то Вие трябва да им дадете лесен достъп до музиката Ви. Всички гледат и слушат в YouTube, но музикалните платформи са много важни и дават изключително лесен достъп до цялата музика на света. Възползвайте се от всички възможности, които дистрибуторът Ви дава на разположение.

gif

4. ПЛЕЙЛИСТИ

Кандидатствайте за плейлистите на музикалните платформи. Да влезете в тях е ключово, тъй като те се посещават и слушат от милиони хора. Това Ви дава уникалната възможност да стигнете до огромна група от аудиторията, която никога не е чувала за Вас. Съсредоточете се и над по-малките плейлисти, които се правят от различните потребили. Едно слушане от някого е достатъчно да преобърне живота Ви, то може да дойде както от официален плейлист, така и от по-малък.

gif

5. TIKTOK

Няма нужда дори да го споменавам, защото сме сигурни, че имате акаунт в TikTok. Говерете за музиката си, измислете танц, използвайте звука за различни видеа. Алгоритъмът на TikTok работи по изключително необикновен начин и шансовете да станете viral там не са никак малки.

gif

6. РЕКЛАМА

Рекламирайте песента си, когато е вече налична. Facebook рекламата е един чудесен начин да го направите. Не е нужно да дадете хиляди левове, за да направите успешна кампания. Всичко зависи от Вашата креативност в настройването й за достигането на точните хора.

gif

Правилно разбрани и реализирани, тези съвети могат наистина да преобърнат представите Ви за това колко възможности се крият в интернет. Започнете да проучвате още сега и стартирайте изграждането на кариерата си малко по малко. А ако искате да започнете да го правите още сега, ние можем да Ви помогнем в този път. Запазете си безплатна консултация с нас сега и ще започнем да обсъждаме бъдещето Ви в музикалната индустрия.

gif89 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички
bottom of page