top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

КАК ДА ИЗГРАДИМ АРТИСТИЧНАТА СИ ПЕРСОНА

Вече сме 2021 и през последните 10 години много неща се промениха. За да си успешен и да се открояваш, не е небходимо да имаш лейбъл зад гърба си. Технологиите ни помагат да изразяваме себе си онлайн, без никакви пречки. Проблемът е, че има още хиляди артисти като нас, които се борят за своето място под светлините на прожекторите. Вие трябва да се откроите, за да Ви забележат хората.


Днес ще Ви споделим няколко насоки за развитието на една отличаваща се артистична персона, ето как:


ЯСНИ ГРАНИЦИ


Социалните мрежи ни дават прозрачност и възможност за лесна комуникация с феновете. Колкото и много да ни се иска да покажем всекидневното ни "Аз" и да бъдем автентични пред тях, има неща от живота ни, които трявба да задържим за себе си и да не ги обвързваме с брандигна, който се опитваме да изградим.


Ето няколко въпроса, които да си зададете, когато искате да изградите ясни граници за Вашата артистична персона:


 1. Как ще се справям с негативните коментари?

 2. Окей ли съм да споделям детайли от личния си живот в семеен план (снимки на роднини и лични празненства)?

 3. Body Image - кое ме кара да се чувствам несигурен и какво харесвам в тялото си. Каква част от себе си искам да показвам на аудиторията?

 4. Житейски опит и емоционални травми - каква част от тях съм готов да споделя и в какви детайли?

 5. Ясно разграничаване на съдържанието, което публикувам в личния си профил и артистичния. Какво да публикувам и какво - не?

Някои артисти издигат високи стени около себе си и представят пред обществото само артистичната си персона, други не залагат на това чак толкова много и изграждат баланс между двете. Зависи от Вас какво искате да направите в случая.


КАЧЕСТВА


Това са Вашите отличаващи качества като артист. Не ги бъркайте с настроения и поведение. Те ще Ви помагат хората да Ви опознаят и разпознават за напред. Ще се превърнат във важна част от брандинга Ви като артист. Ето някои от тях - припознайте себе си и си ги запишете:


 1. Уверен;

 2. Иновативен;

 3. Забавен;

 4. Човечен;

 5. Енергичен;

 6. Интелигентен;

 7. Възпитан;

 8. Ясна ценностна система;

 9. Добронамерен;

 10. Модерен;

След като вече определихте своите качества, помислете как да ги приложите в кариерата си. Чувствайте се свободни да добавите в списъка горе, ако смятате, че имате още какво да вложите в персоната си.


ОПРЕДЕЛЕТЕ ГРАНИЦИТЕ НА КАЧЕСТВАТА СИ


Важно е, когато вече сте определелили тези свои черти, да не си "повярвате" много или да се загубите някъде по пътя. Да знаете къде се намирате, от къде сте тръгнали и да не забравяте, че все още сте хора е от основна важност. За да определите границите на своите качества, прегледайте вече избраните такива от горната секция и добавете едно "но не"към тях. Ето пример:


 1. Уверен, но не самонадеян;

 2. Иновативен, но не краен;

 3. Забавен, но не лигав;

и така нататък. Идеята тук е Вие да определните границитие си, а не ние да Ви ги наложим. Важно е да знаете, когато трябва да спрете и да направите крачка назад, за да запазите себе си и името си. Във Вашия списък с качества помислете какво от тях не сте в негативен план и ги запишете.


Поработете над своя имидж като артист. Чувствайте се свободни да експериментирате със себе си и да откривате нови неща, които работят за Вас. Няма как да не допускате грешки по пътя и това е нормално. Бъдете смели и греещи, но с мярка. Ако все пак имате нужда от професионална помощ при изграждането на Вашата персона и промотирането й пред широката публика, ние можем да Ви помогнем. Запазете безплатна консултация с нас и ще обсъдим какво бихте искали да постигнете в своята бъдеща кариера. Успех! ⭐️
23 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page