top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

КАКВО ТРЯВБА ДА ЯДЕМ ПРЕДИ ДА ИЗЛЕЗЕМ НА СЦЕНАТА?

Пеенето е процес, който изисква задвижването на мускули, контракции в диафрагмата, устата и понякога дори крайниците по един особено важен и контролиран начин. Тези движения са доста по-леки от тичане или силови тренировки например, но все пак трябва да се грижите за гласа си, за да се представяте в най-добрата си светлина всеки път, когато излизате на сцена.


Тялото, като всяко нещо, което върви благодарение на енергия, има нужда от "гориво" и в нашия случай то е храната. Ето кои храни е добре да консумирате преди пеене и кои - не.НЕ ❌
МЛЯКО И СИРЕНЕ🥛

Млечните продукти се смилат трудно от тялото.


ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ 🍫

Храните с много процесирана захар ще Ви накарат да се изтощите, веднага щом свръхенергията Ви свърши.


КОФЕИН ☕️

Кофеинът е диуретик. Това означава, че ще Ви накара да ходите до тоалетна много често и е силно възможно да изсуши гласните Ви струни.


ПЪРЖЕНИ ХРАНИ 🍟

Всяко едно хранене, което съдържа пържени храни е вредно. Излизайки да пеете, ще имате наслоена мазнина от процесираната храна в гласните струни и това ще Ви пречи. Също и се храносмилат изключително трудно.


СТУДЕНА ВОДА 🥶

Не пийте вода, която е била в хладилника или фризера. Всяка течност, която е била изложена на ниски температури ще стегне гласните струни и това ще Ви доведе до нежелано изтезаване на гласа.


ГАЗИРАНИ НАПИТКИ 🥤

Ако не искате да се оригвате непрекъснато, докато пеете 🤷🏻


ЛЮТО 🌶

Лютиво НЕ


НИЩО ❌

Не гладувайте преди пеене. Имате нужда от енергия и храната ще Ви я даде. Също е важно да се нахраните, а не да преяждате, за да не Ви е тежко.ДА ✅
ПЛОДОВЕ 🍌🍏🍍

Яжте плодовете цели, не на сокове, защото смелените плодове съдържат главно захари, които отиват директно в кръвоносната система и Ви изморяват бързо. Целите плодове съдържат фибри и витамини, които ще Ви захранят с енергия.


ПИЛЕШКО МЕСО 🍗

Месото от пиле съдържа протеини, които Ви дават много енергия.


РИБА 🐟

Рибата е също пълна с протеин и енергия.


ЯДКИ 🥜

Чудесен вариант за леко хапване преди пеене.


ВОДА СЪС СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА 💧

Трябва Ви много вода. Тя е един от най-здравословните варианти за консумация преди пеене. Стайната температура не стяга гласните струни и Ви помага да сте хидратирани преди пеене.


МЕД 🐝

Вариант да смажете струните си и да пеете по-леко. Не прекалявайте с меда, все пак, защото и той има захар.


Това са храните, от които да бягате и тези, които да приемате. Пазете гласа си и бъдете звезди на сцената ⭐️26 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page