top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

СПОРТЪТ КАТО НАЧИН ДА РАЗВИЕМ ГЛАСА СИ 🗣

Спортът е чудесен начин да поддържате тялото си във форма и здравето си крепко, но всъщност той може да Ви помогне и да развиете гласа си до едно още по-високо ниво. В тази статия ще Ви разкажем малко повече за вокалното развитие чрез физическата актвиност.

Както вече Ви казахме, чрез спорта поддържате тялото си в добра форма, наламявате нивата на стрес в организма и подобрявате здравето си. Един голям бонус за всеки артист е, че той подобрява и качеството на гласа ви - здравото тяло създава здрав глас.


Резултатите от редовните тренировки ще усетите веднага щом излезете на сцената. Ще се радвате на изключителна издръжливост и ще успеете да ударите онзи висок тон, който винаги Ви е затруднявал.


А КОИ СПОРТОВЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ЗА ТОВА?


1. Йога 🧘🏻‍♀️

Йогата е прекрасна възможност да стабилизирате дишането си, което е пряко свързано с пеенето. Тя Ви помага да сте по-концентрирани (което ще Ви бъде полезно и на сцената - нали знаете, забравяне на текстове 🤫) и да бъдете по-уравновесени преди всяко участие т.е. намалени нива на anxiety преди да се срещнете с публиката.


2. Бойни изкуства 🥋

Да започнете да изучавате някое бойно изкуство определено е добра идея. То ще Ви научи да заемате правилно позиция и практикуването му с други хора помага да изградите увереността си в това да се изправяте и изразявате (пеете) пред публика. Карате и Тай Квон са два такива примера, които са много динамични и енергични и ще Ви помогнат да научите тялото си да издържа в динамични ситуации, давайки Ви възможност да засилите сценичното си присъствие следващия път, когато пеете пред хора. Инстинктивно ще изпитвате нужда да се докажете пред всички прекрасни хора, които са дошли да слушат Вас!


3. Пилатес 🧘🏼‍♀️

Тренирайки основните мускили на тялото всъщност ги правите по-здрави и големи. Това допринася за развитието на диафрагмата и гласа Ви като Ви дава по-добра съпорт система, докато пеете.


4. Тичане 🏃🏻‍♂️

Тичането помага за правилното дишане, увеличава капацитета на белите Ви дробове, както и подобрява издръжливостта - всичко това е прекрасна новина за всеки певец. Една интересна практика за по-добра издръжливост, която можете да практикувате е да пеете, докато тичате. Така ще можете да пеете, дори когато сте изморени. Правилното дишане дава много високи резултати и това е един начин да ги постигнете. Като пример можем да Ви дадем Beyoncé. За да с подготви за бъдещите си участия, нейният личен треньор Марк Дженкинс я е карал да тича, докато пее всички песни от свой албум. Така той е бил сигурен, че тя ще може да танцува и пее.


5. Плуване 🏊🏻‍♂️

То е един от най-ефективните спортове за всеки артист. Плуването ще подсили цялото Ви тяло, помагайки Ви да се научите да контролирате дишането си и разбира се увеличавате издръжливостта си. Прекарвайки физически време във водата, ще придобиете по-добра поза, която заемате като цяло и ще разшири гръдния Ви кош, в който се намират множество малки мускули. Развивайки ги, помагате на белите си дробове да развият по-голям капацитет и да се разширяват повече.


Спортът е един наистина прекрасен начин да задобреете. Правете го правилно! Ако тренирате, без да сте информирани как, почти е сигурно, че ще си навредите вместо да се развиете. За целта Ви оставяме по едно видео за всеки спорт, което да Ви помогне да започнете 🥰1. Йога 🧘🏻‍♀️


2. КАРАТЕ 🥋


3. ПИЛАТЕС 🧘🏼‍♀️


4. ТИЧАНЕ 🏃🏻‍♂️


5. ПЛУВАНЕ 🏊🏻‍♂️


26 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page