top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

ТОП 10 СЪВЕТА ЗА ПЕЕНЕ НА ЖИВО ЧАСТ 1

Актуализирано: 3.06.2021 г.

През изминалите две седмици Ви споделихме кои са нашите първи 18 съвета за това как да развиете гласа си сами у дома. Всички те са споделени и в нашия инстаграм профил, който можете да откриете най-долу в тази публикация. В следващите две продължаваме да Ви обогатяваме с още и днес ще започнем с нашите 10 съвета за първото Ви излизане на сцена от две години насам, които могат да Ви помогнат.

#1 - РАЗПЯВАНЕ

Разпяването преди излизане на сцена е много важно. Когато гърлото е стегнато и не сте разгрели мускулите преди пеене, рискувате да навредите на гласните си струдни и изпълнението Ви да не бъде на нивото, което сте очаквали.


#2 - ИЗБЯГВАЙТЕ ВРЕДНИТЕ НАВИЦИ

Изключително важно е, поне три дни преди излизане на сцена, да не консумирате вредни храни и алкохол - те само ще отнемат от силата на гласа Ви. Постарайте се да спите по минимум 8 часа всяка нощ и избягвайте тютюнопушенето.


#3 - РАЗСТОЯНИЕ

Когато тествате нивата на микрофона по време на репетиция, е добре да установите на какво разстояние от устата да бъде той. Не е добре да е прекалено близо или прекалено далече от нея - открийте перфектната среда, за да чувате гласа си натурално.


#4 - НАБЛЮДАВАЙТЕ ПУБЛИКАТА

Следете реакциите на публиката, за да изградите динамиката на изпълнението си, както и сценичното присъствие.


#5 - ДРЪЖТЕ ЧЕЛЮСТТА СИ ОТПУСНАТА

Отпуснете челюстта си, за да имате повече контрол и да пеете с лекота високите тонове.


#6 - САМОКОНТРОЛ

На всеки се случва да си забрави текста, това не е проблем. Вашата реакция в подобна ситуация е от значение. Импровизирайте, в никакъв случай не спирайте да пеете и завършете песента по звезден начин.


#7 - ИЗПОЛЗВАЙТЕ СТОЙКА

Ако не можете да се справите със сценичната треска, използвайте временно стойка за микрофона, с който ще пеете. Намирайки физическа упора в нея, успокоявате ума си така сякаш се подпирате на приятел за подкрепа.


#8 - ТЕХНИКАТА Е ЧАСТ ОТ ВАС

Приемете микрофона като част от гласа си, а мониторите като част от слуха. Не се старайте да изкарате гласа напред сам по себе си, вместо това използвайте микрофона за тази цел и стигнете до публиката.


#9 - ЗНАЙТЕ КАК ДА ДЪРЖИТЕ МИКРОФОНА

Дръжте микрофона право към устата си. Ако го хванете, като сладолед, ще заглушите много от характеристиките на гласа си.


#10 - НЕ ПОКРИВАЙТЕ МИКРОФОНА

Дръжте микрофона правилно. Ако го хванете покривайки части от главата му, ще заглушите гласа си и рискувате да създадете микрофония.


Кратки, но значителни са тези 10 съвета. Опитайте се да ги вкарате в изпълнението си следващия път, когато пеете пред публика и ще усетите веднага разликата.


Следващата седмица ще продължим и с последните 11 съвета, а дотогава можете да ни последвате в инстаграм, където ще откриете както тези, така и съвети, свързани с развитието на гласа и вдъхновяващи цитати от любимите Ви артисти и известни личности 👇🏻13 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page