top of page

DIFFERENTT MEDIA

IMG_2648.png

BLOG

ТОП 10 СЪВЕТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ГЛАСА - ЧАСТ 1

Искате ли да бъдете най-добрия Артист? В нашия инстаграм профил сме приели това Ваше желание като наша мисия! Всяка седмица публикуваме съвети за развитие на гласа, изяви на живо и онези вдъхновяващи думи от любимите Ви артисти, които Ви карат да вярвате в себе си всеки ден. В тази статия сме събрали нашите напътствия от първите 10 седмици, в които сме публикували, за да Ви помогнем да станете още по добри.


#1 - ОТПУСНЕТЕ ЛИЦЕТО И ВРАТА

Отпускайки мускулите на лицето и врата, учите ума си да бъде спокоен, докато минавате през целия си диапазон. По този начин ще откриете нови начини да стигате до онези "невъзможни" височини.


gif


#2 - ПОВТАРЯЙТЕ

Един от най-лесните начини да подобрявате гласа си е да повтаряте и упражнявате това, което Ви затруднява непрекъснато. Изпълнението ще става все по-лесно и натурално, докато накрая не го направите перфектно.


gif

#3 - БЪРЗАЙТЕ БАВНО

Когато използвате серия от бързосменящи се тонове, като похват в пеенето, но Ви е трудно да ги изпълните, забавете песента наполовина - по този начин ще чуете кои точно са тоновете, които Ви затрудняват и ще успеете да ги запомните и съотвено изпълните.


gif

#4 - ПОЧИВКА

Вокалната почивка е от основно значение. Не използвайте гласа си всеки ден и не го претоварвайте с интензивни вокални изяви. На всеки 90 минути си взимайте 10-минутна почивка.


gif

#5 - ИЗБЯВАЙТЕ ВИКАНЕТО

Всяко едно действие, свързано с пеенето, което Ви причинява болка, е вредно. Не викайте, за да не преуморите гърлото си бързо. То също износва гласните струни и е силно препоръчително да избягвате подобни ситуации.


gif

#6 - ХИДРАТАЦИЯ

Пийте редовно вода преди и след пеене. Тя е много важна за правилното развитие на гласа, както и за неговото предпразване от повреди. Избягвайте газирани напитки - те дразнят и може да Ви попречат, докато пеете.


gif

#7 - ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ

Ако държите да имате силен и изнесе глас, то трябва да се замислите и за по-здравословна диета. Храненето има пряка връзка с представянето и развитието на гласа, затова е добра идея да включите повече плодове и зеленчуци в менюто си.


gif

#8 - ОТВОРЕТЕ УСТАТА

Отпуснете и отворете устата си, докато пеете. Така позволявате на звука да излезе по-изнесено и натурално. В противен случай стягате челюстта и мускулите и рискувате да не изнесете гласа си натурално.


gif
gif
gif

#9 - СТИЛЪТ Е ВАЖЕН

Открийте кой стил е най-подходящ за Вас. Ще усетите лекота в пеенето, когато това се случи. Постигайки го, ще успеете да развиете гласа си още повече.


gif

#10 - НАМЕРЕТЕ ДИАПАЗОНА СИ

Експериментирайте. Пейте ниски и високи песни. По този начин ще установите къде Ви е комфортно и стойте в този диапазон за най-добрите резултати.


gif

Пробвайте! Да развивате гласовите си данни е коренно важно, ако искате да се развивате в музикалната индустрия. Следващата седмица, по същото време, на 20-ти Май ще пубкливаме и втората част от статията, в която ще Ви покажем и останалите ни 8 съвета, които сме споделяли с Вас онлайн. А ако искате да разгледате още материали и да следите редовно нашите нови съвети всяка седмица, последвайте Instagram профила ни тук 👇🏻


Instagram Logo103 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page